Hvalpe / E-Kuldet(2016) / 1. uge

1. uge

Torsdag d.23.06.2016

Hvalpenes første uge...

Hvalpene bliver i dag en uge gamle. Tiden er bare fløjet afsted. Det er ikke som under Calas drægtighedsperiode, hvor det næsten føltes, som om tiden stod stille ;) Nu er hvalpene her endelig, de trives, og Cala er en super mor.

Hele fødslen var overstået på 1 time og 50 minutter. Det gik så stærkt, at det næsten var svært at nå at veje og beskrive den enkelte hvalps aftegninger inden, at den næste hvalp lå der.

Cala er med hvalpene på det lille værelse ved køkkenet, hvor et børnegitter har erstattet døren. Søndag syntes Cala, det kunne være nok med den isolation og bankede børnegitteret op. Nu vidste Cala godt fra tidligere, hvordan det gøres, hun hopper op og støder hårdt til den øverste stang, så hopper det af forneden og lågen går op (har godt set i dag, at Ikea tilbagekalder den slags gitre, fordi de ikke er sikre nok ;) ).

Et børnegitter har derfor i lang tid ikke været brugbart som adskillelse her i huset. Men det var sådan set tænkt som en mulighed for at give hende lidt ro alene sammen med hvalpene. Jeg – og Anna, når hun har været hjemme - har holdt hende med selskab derinde en stor del af dagen, og lufteturene har hele tiden været sammen med de andre hunde :)

De viste sig søndag, at Chester og Ipse var velkomne hos hvalpene men ikke de andre. Chester er Calas bror, og de er tæt knyttede til hinanden. Ipse er Calas mor.

Jeg gik derfor i gang med at lave en plade, der kunne lukke af, og de andre hunde er nu delt op, så Cala kan gå frit ud og ind halvdelen af tiden, hvor Chester og Ipse så får lov at gå sammen med hende. Cala går nu heller ikke længere fra kassen, end at hun er tilbage hos hvalpene, bare der kommer den mindste lyd. Bedstemor Ipse overtog såmænd gerne pasningen, men Ipse accepterer også, at jeg ikke vil ha, at hun blander sig. Chester er lidt ligeglad med hvalpene endnu, men han nyder at ligge på sengen inde ved hvalpene, når jeg er der. 
Hvalpene kommer op i hænder flere gange om dagen. I starten bryder de sig ikke om det, men de vænner sig hurtigt til det, og det er en del af socialiseringen, at de tidligt vænner sig til berøring og andre dufte end deres mors.

I går fik de klippet kløer for første gang. Hvalpene vokser med raketfart og det gør kløerne også. De arbejder med de små poter, når det er fodringstid, og så er det rart for Cala, at deres kløerne ikke er alt for lange ;)

Der kommer ikke enkeltbilleder af hvalpene i denne uge, da Anna er optaget af arbejde og skal til Rally prøve med hundene i weekenden. Af erfaring ved jeg, at det næsten er umuligt både at ta ordentlige billeder af den enkelte hvalp og samtidig sørge for, at den ikke smutter ned af bordet. Hvalpene er på trods af, at de hverken kan se eller høre lynhurtige til at flytte sig. Men jeg har løbende brugt kameraet i den forløbne uge.

Vejet er de dog blevet i dag:

Her er fødselsrækkefølgen, fødselstidspunkt, køn, farve, fødselsvægt, og nuværende vægt:

1.hvalp kl.17.25: Han (brindle/hvid) – fødselsvægt 355 gram, nu 670 gram.
2.hvalp kl.17.40: Han (brindle/hvid) – fødselsvægt 340 gram, nu 620 gram.
3.hvalp kl.17.50: Han (brindle/hvid) – fødselsvægt 335 gram, nu 615 gram.
4.hvalp kl.18.15: Han (brindle/hvid) – fødselsvægt 415 gram, nu 715 gram.
5.hvalp kl.18.35: Tæve (brindle/hvid) – fødselsvægt 280 gram, nu 540 gram.
6.hvalp kl.19.05: Tæve (sort/hvid) – fødselsvægt 260 gram, nu 470 gram.
7.hvalp kl.19.15: Han (sort/hvid) – fødselsvægt 360 gram, nu 640 gram.
Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm