Hvalpe / E-Kuldet(2016) / 2, uge

2, uge

2 uger er gået...

Den første hvalp åbnede øjnene onsdag aften, og i dag torsdag er et par af de andre fulgt efter. Det er lige spændende hver gang de har sovet, om der er flere øjensprækker på vej :) Selv om man siger, at de ikke rigtig kan se noget de første par dage udover lyset, tror jeg nu, den sorte han, der åbnede øjnene i går aftes, kan se mere end det.

Det er også tydeligt på flere af hvalpene, at øregangene er på vej til at åbne sig, og man er ikke i tvivl om, hvornår de får hørelse. Det vil de første dage give et sæt i dem, når de hører lyde omkring sig, men det har de endnu til gode at opleve.

Hvalpene er så småt begyndt at lege lidt med hinanden i korte sekvenser. Det er rigtig sjovt at iagttage. Men overordnet set sover de 90 procent af tiden og spiser og kravler rundt i de resterende 10 procent.

Cala har haft lidt dårlig mave og onsdag måtte jeg lige forbi dyrlægen med hende. Nu er der styr på maven igen.

Anna, Niels og Sine var forbi i weekenden og Anna og Lasse var her igen tirsdag, så jeg kunne være med til at holde lidt fødselsdag for Anna, som fyldte år mandag. Det er nok begrænset hvor meget hvalpene får ud af besøgene endnu, men de kommer i hvert fald meget i hænder :) Og Anna kunne lige hjælpe med at holde hvalpene, mens de fik klippet kløerne, som det er nødvendigt at gøre ca. en gang om ugen. Hvalpene synes ikke om, at vi holder benene, hvilket er nødvendigt for at sikre, at jeg kun lige får klippet spidserne af. Det tager tid, hvis man er alene om det, da hvalpene ikke skal opleve ubehag ved at få klippet kløerne. Så må det tage den tid det tager. I næste uge er de vel store nok til at kunne få ”tube” med leverpostej imens. Så slikker de på den og kommer til holde meget af at få klippet kløerne ;)

Et par af hvalpene syntes, det kunne være spændene at opleve det, der er uden for fødekassen, så kanten er blevet forhøjet lidt igen. I næste uge, tænker jeg, at de er så stabile på benene, at de får en anden kasse uden kant og et stykke gulv de kan komme ud på, så de lærer at gå på aviser, når de skal tisse. Cala vil nok stadig forsøge at holde dem rene et stykke tid endnu, men jeg har allerede set et par stykker, der ikke længere behøver hendes stimulation for at komme af med afføring. En af de kommende dage vil jeg også sætte en stor hvalpegård op i stuen, så de kan være her i dagtimerne. Det, er jeg sikker på, er noget Cala ville glæde sig til, hvis hun vidste det ;)

Vægt:
1.hvalp, han (brindle/hvid) –  nu 875 gram.
2.hvalp, han (brindle/hvid) – nu 865 gram.
3.hvalp, han (brindle/hvid) – nu 870 gram.
4.hvalp, han (brindle/hvid) – nu 1010 gram.
5.hvalp, tæve (brindle/hvid) –  nu 760 gram.
6.hvalp, tæve (sort/hvid) –  nu 680 gram.
7.hvalp, han (sort/hvid) – nu 910 gram.


Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm