Hvalpe / C-Kuldet (2013) / 2 uger

2 uger

26. December 2013

I dag blev hvalpene 2 uger... 

Jule-turbulensen har Ipse klaret fint. Der har været mange mennesker ud og ind, men det tager Ipse helt roligt. De andre hunde kan også gå ind og se til hvalpene nu, uden at Ipse jager dem ud. Det sker dog, at en af dem får et ”blik” fra Ipse, der får dem til at fortrække.

Hvalpenes julefred er forbi..deres øjne og ører er ved at åbne sig.  Den første begyndte at åbne sine øjne i forgårs og i dag har de alle mere eller mindre fået øjnene op. Hvalpene skulle ifølge udviklingsundersøgelser ikke kunne se ret meget udover lys og mørke den første tid efter, at deres øjne har åbnet sig. Men høre kan vi da konstatere, at de kan. Det giver nemlig et sæt i dem, hvis de andre hunde i huset begynder at gø, eller man taler for højt, når man sidder ved dem i kassen!

De første spæde tilløb til leg er startet. Men motorikken er ikke helt så god endnu. Hvalpene kan akkurat komme op at stå, men forsøger de samtidig at ”lege” med en af de andre, vælter de om igen. Hvalpenes kløer er blevet klippet to gange nu. Kløerne vokser ligeså hurtigt som hvalpene og er sylespidse. Så for at hvalpene ikke skal rive deres mor til blods, når de patter, er det nødvendigt at klippe de yderste spidser af. Præcis det samme som man ofte er nødt til at gøre på voksne hunde, hvis de ikke slider deres kløer naturligt, fordi de f.eks. mest færdes på græs og andet blødt underlag.

Anna har været hjemme her i julen, og vi har livligt diskuteret navne til hvalpene! Det er ikke nemt at blive enige! Flere af dem har allerede fået såkaldte ”kælenavne”, og de navne skulle jo nødigt blive hængende ligesom ”Klumpe”s. I næste uge skulle navnene gerne komme på sammen med billederne for uge 3. 

Klik på billedet

Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm