Hvalpe / G-Kuldet (2021) / 2 uger

2 uger

Friias hvalpe 2. uge

I dag lørdag er hvalpene 12 dage gamle. Vores opdateringer er ved tidligere kuld kommet den dag, hvor hvalpene har rundet en ny uge. Men den her gang, hvor Anna har 2 børn og et job at passe, så kommer opdateringen nok i løbet af weekenden, når tiden lige er der. Selvom det først er om mandagen, at hvalpene har ugedag :) 

Varmelampen blev slukket sidste søndag. Det var noget Friia satte pris på. Jeg tror det tog nogle af efterveerne. I hvert fald er de aftaget betydeligt, men det kan jo også bare være fordi, at det nu er et stykke tid siden, hun fødte. Både jeg og Friia sætter i hvert fald pris på, at temperaturen på værelset er faldet lidt. Små hvalpe har jo brug for meget varme i starten, men de ser ud til at være ok med lidt mindre varme nu. - Så længe de stadig ligger spredt rund om i kassen har de det fint. Fryser de vil de krybe sammen i en bunke.

Kløerne på hvalpene vokser ligesom hvalpene med raketfart og deres små kløer er allerede blevet klippet en gang, men de er snart lange nok til en ny klipning ;) Hvis kløerne er for lange, hænger de fast i tøjet, når man tager hvalpene op, og hvalpene river også deres mor, når de dier.

Næserne er ved at ha fået et fint sort pigment, men øjne og ører er ikke begyndt at åbne sig endnu. Og dog - her lørdag eftermiddag har den største tæve fået en lillebitte åbning i begge øjne, så om et par dage har alle nok åbnet deres øjne. I den første uges tid har de dog en slags hinde på øjnene og ser dårligt, formentlig kun lys og skygger. 

I dag på 12. dagen er de også begyndt at kommet lidt op på benene, når de bevæger sig rundt i kassen, så det går stærkt. De har også taget de første spæde forsøg på leg med hinanden.

Men de sover fortsat det meste af tiden. Undtagelsen er når deres mor kommer i kassen for at fodre dem, hvor de lynhurtigt finder hen til hende, og så er de lige vågne et par minutter efter, at de har spist. Resten af tiden sover de, når de altså ikke bliver taget op, hvilket de bliver mange gange hver dag :) 

De er alle fire tykke og velnærede. De havde alle fordoblet deres vægt på 7.- 8. dagen. Man siger det senest skal være sket på 10. dagen, men det nåede de i god tid. I dag på 12. dagen har den ”mindste” lige passeret de 1000 gram.

Vi har i dag sat hvalpegården op i stuen, da Anna var her til at kunne hjælpe med det. Men før hvalpene kan se og høre, har de det bedst i fødekassen, som de kender.

Friia glæder sig dog til at få dem i stuen, tænker jeg. Hun vil gerne i stuen om aftenen, men det er kun i kort tid, at hun kan finde ro herinde, for hun skal hele tiden holde øje med, at ingen af de andre hunde finder på at liste sig ind på værelset.

Denne weekend er Anna og Mathilde igen kommet for at besøge hvalpene, og vi er i gang med at finde navne til hvalpene. Det plejer at være svært at blive enige, og der er indtil videre intet, der tyder på, at det bliver lettere denne gang. Der bliver nedlagt veto mange gange fra begge sider ;)  Men navne skal de jo ha snart, så de kan blive stambogsført.
Mathilde elsker at sidde i hvalpekassen og sørger for, at alle hvalpene bliver nusset. Friia nyder selskabet, men synes måske til tider, at der er lige lovlig meget opmærksomhed på de hvalpe, når hun nu også gerne vil kæles for ;) 
Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm