Hvalpe / E-Kuldet(2016) / 3. uge

3. uge

Hvalpenes 3. uge...

Lørdag var Anna på hvalpebesøg og hjalp med at få sat en dobbelt hvalpegård op i stuen. Søndag kom hvalpene så i den for første gang. De var ikke udelt begejstrede for at være der i starten, men de faldt overraskende hurtigt til ro, og mandag, da de kom ind i den igen, var der ingen sure miner :)

Hvalpene sover på ”hvalpeværelset” sammen med mig og Cala om natten og er så i stuen om dagen. Indtil sidste weekend har de hverken kunnet se eller høre og har derfor ikke haft noget ud af at være i stuen.

Søndag åbnede de sidste øjnene. - Lørdag og søndag kunne vi godt ha en fornemmelse af, at de kunne se os, når vi sad ved kassen eller i hvalpegården, men det var nok mere vores bevægelser, de kunne fornemme. Mandag eftermiddag var der for første gang en meget tydelig reaktion fra den sorte han, som var den første, der åbnede øjnene, da han helt tydeligt kunne skelne sin mor Cala, da hun stod og kigge ind i hvalpegården i stuen. Han kom glad susende hen til hende ;)

Mandag viste nogle af hvalpene også de første tegn på, at hørelsen var ved at være på vej. De rejste alle hovederne, da en af de andre hunde gøede. Men det er først nu, at alle rigtig kan høre alting.

Hvalpene sover stadigvæk størstedelen af tiden, men udviklingen går stærkt. De er så småt begyndt at bruge lyde, både når de leger, og når de drømmer, mens de sover :)

Hvalpene har fået lidt forskelligt legetøj, men de har svært ved at ha det i fred for onkel Chester. Ligeså snart man ikke holder øje med Chester, hopper han ind og stjæler det. Og det får ikke lov at ”leve” længe, der ligger allerede flere døde ”skind” rundt om i stuen ;)

Onsdag aften lavede jeg lidt grød for at se, om hvalpene havde mod på det, og det havde de i høj grad. Så i dag torsdag har de fået grød to gange og får en gang mere inden jeg går i seng. Det vil gi lidt aflastning til Cala, selv om hun endnu har masser af mælk, som hvalpenes tilvækst også tydeligt viser.

Fotograferingen i dag af hver enkelt hvalp gik lettere end forventet – forventningerne var nu heller ikke store ;) - Det er noget med at være klar med kameraet, når jeg slipper hvalpen og få nogle ”skud” i kassen, mens hvalpen sidder stille. Det lykkedes uden at få min hånd med på alle billederne;)  Men i næste uge er hvalpene endnu hurtigere på benene og enkelt billeder vil nok kræve, at jeg har en medhjælper, og her tænker jeg ikke på Cala, der satte sig op på en stol tæt på for at holde øje med det mærkelige noget, jeg lavede med hendes små hvalpe.
Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm