Hvalpe / G-Kuldet (2021) / 4 uger

4 uger

Friias hvalpe 4. uge

Mandag hvor hvalpene fyldte 3 uger, kom de i hvalpegården i stuen for første gang. Det tog de i stiv pote. De undersøgte de nye omgivelser og lagde sig så til at sove. Ingen utilfredshed overhovedet. Kun mor Friia var ikke tilfreds med flytningen! Friia blev liggende på værelset og ventede i mere end en time på, at de skulle komme tilbage, inden jeg til sidst hentede hende ind til hvalpene, og da hun først var kommet derind faldt hun også hurtigt til og gav hvalpene noget mælk.

Hvalpene beholdt deres fødekasse på værelset de første to nætter for ikke at få alt for mange forandringer på en gang. Men så kom kassen ud og de har nu tæpper i stedet for. De har fået udvidet arealet på værelset lidt gradvist, så jeg var sikker på, at de kunne finde tilbage til tæpperne.

Jeg troede, at de der tisseunderlag man kan købe til hvalpe var mere skridsikre at gå på end aviser, men det er de nu ikke. Der må også tæppeunderlag ovenpå dem, for at hvalpene kan gå på dem uden problemer.

Hvalpene har fået deres første ormekur, de tog det pænt, men jeg tror ikke, det smager specielt godt!

Mormor Cala har fået lov at hjælpe til med pasningen noget af tiden, og hvalpene elsker hende. De første dage lagde Cala sig på ryggen og lod hvalpene bide løs, men nu fortæller hun dem, hvornår de er for voldsomme, så skubber hun meget forsigtigt til dem.

Hvalpene er begyndt at få grød med lidt opblødt hvalpefoder i. De første dage var de ikke særlig begejstret for den slags mad, men de får jo også al den mælk, de kan drikke ved Friia. Men søndag begyndte de at ta helt pænt fra, da grøden blev serveret.

Hvalpene udvikler sig så meget fra dag til dag. Lige nu sker der f.eks. rigtig stor forbedring af deres balance, og de kan også rigtig logre med halerne. Det var også så sjovt at se i dag, at den mindste han kunne ryste sig på helt "voksen hundemaner", først forparten og så bagparten – og det uden at miste balancen!

De sover jo stadigvæk hovedparten af tiden, og de bliver hurtigt trætte, når der er besøg, og de bliver taget ud fra hvalpegården og snakket med. Besøg har der været en del af i den forløbne uge, og det var helt tydeligt i dag, at hvalpene har fået smag for at komme ud af hvalpegården. Vi må i gang med at lave legeplads til dem i den kommende uge :) Til at starte med vil det være indendørs, men de skal også have en udendørs legeplads, så de kan begynde at komme lidt ud. 
Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm