Hvalpe / D-Kuldet (2014) / 5 uger

5 uger

I dag d. 29.12.14 blev hvalpene 5 uger.

I den forløbne uge er der sket virkelig meget. Ganske som forventet spiser hvalpene nu alle af den mad, de får serveret, selv om de stadig får masser af Spættes gode mælk.
 
Hvalpe i den her alder sover stadig meget, men når de er vågne, er der fuld knald på. De leger med deres legetøj og slås med hinanden. De har fået udvidet hvalpegården i stuen, men nyder virkelig at komme i legeværelset et par gange om dagen. Her er der nye sjove legeting og udfordringer. Chester og Cala står også klar til at komme med, når de får lov. Både Chester og Cala er rigtig gode til at lege med hvalpene. De tager udpræget meget hensyn til de små og er overhovedet ikke voldsomme, som de ellers ofte er, når de leger med hinanden. Spændt på om det holder ved :)

Da hvalpene er for små til at komme ud i sneen endnu, har vi indrettet det tidligere soveværelse til hvalpe legeværelse, så vi sikrer at hvalpene udvikler muskler og motorik på samme vis, som hvis de kunne komme i haven og lege. De forskellige legeting, træner samtidig hvalpene i at gå på forskelligt underlag, såsom plastik der knitrer, en ujævn ”bro”, en gynge der bevæger sig, forskellige lydeffekter, osv. Det bidrager alt sammen til deres socialisering. Alle fire hvalpe viser stort mod i forhold til nye udfordringer, og de er også alle meget sociale. Der er ingen, der ”sidder bagved”, tværtimod :)

Anna og Lasse havde været i Skive og kom omkring Kolind på vej hjem i dag for at hjælpe med fotograferingen. Vi afsluttede dog fotograferingen lidt før vi havde regnet med, da sneen pludselig begyndte at vælte ned. Ikke på grund af hvalpene, men for at Anna og Lasse kunne komme hjem til Århus, inden der blev alt for meget ”sne kaos” :) Vi måtte derfor vælge billederne ud fra dem, vi havde nået. Det er normalt svært at blive tilfredse med kvaliteten, når både Anna og Minna skal være enige :) 
Det er nogle små spilopper at fotografere, så det tager lang tid at få et billede, hvor de ikke er på vej "ud af billedet".

Hvalpenes navne er nu kommet på under billederne. Tæve 1 hedder Katholm Dora. Tæve 2 hedder Katholm Dea. Hannen hedder Katholm Duncan. Tæve 3 hedder Katholm Diba.
Klik på billederne for at se dem i et større format..
Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm