Hvalpe / E-Kuldet(2016) / 7 uger

7 uger

Hvalpene blev 7 uger i torsdags

 
Det går rigtig fint med hvalpene. De udvikler sig, som de skal. Leger, tumler og slås som hvalpe i den alder nu gør og undersøger alt hvad de kommer i nærheden af. De er alle sammen glade tillidsfulde hvalpe, og de er blevet rigtig dygtige til at komme, når jeg kalder på dem. Både når de skal ud i haven og når de skal ind igen.

Hvalpene elsker at komme i haven. De løber ud så snart, der bliver lukket op for dem. Aviserne er stort set tørre om morgenen, bare jeg er hurtig nok til at få dem lukket ud, når de vågner.

Torsdag morgen var der nærmest skybrud, da jeg åbnede døren, så hvalpene måtte klare sig med aviser, som jeg skyndsomt fik lagt ud i baggangen ;) Men da regnen stoppede, var flere af dem ude at soppe i vandpytterne. Pytterne forsvinder dog hurtigt igen her på sandjorden, men oplevelsen af at gå i vand, nåede de da at få med på nær Effie, som ikke skule nyde noget af at få våde poter!

Okseben og andre tyggeprodukter er et hit. Det er utroligt, hvor dygtige de er til at få alt kødet pillet af et okseben. Til det er hvalpetænder klart bedre end de blivende tænder, de får senere ;) Jeg havde så lige glemt at fjerne kurvene i går da de fik ben! Det glemmer man kun en gang! Oksekødslugten hænger i dem, så nu har de været en tur i vaskemaskinen.

Der er ikke så mange billeder fra den forløbne uge, som jeg havde regnet med. Jo billederne var der, men de var slørede alle sammen! Kameraet var blevet sat på manuel fokusering i stedet for automatisk! Det må være en af hvalpene, der har pillet ved det :)

Midt på ugen var der et par stykker af hvalpene, der blev lidt for grådige og fandt ud af at skubbe til dem, de stod ved siden af, så de på den måde fik adgang til mere foder i hvalpeskålen.

Jeg synes ikke, at jeg kunne finde en ”hvalpebar” på nettet, som jeg syntes om. Det med at sætte en skål ned til hver enkelt har jeg prøvet tidligere, og det kræver opdeling af holdet for at fungere. Så jeg gik i gang med at udtænke hvordan, jeg selv kunne at lave en ”bar” til dem. Jeg havde forventet, at jeg nok skulle ud i mere end et forsøg, men ”første udgaven” fungerer bare perfekt! Skålene bliver fyldt og sat i stativet inden det sættes ned til hvalpene. Kun et par gange i starten var der to hvalpe, der søgte samme skål og lige skulle deles op. Nu tager de hver sin skål, og jeg ser til og skrider ind, hvis der er en der er færdig før de andre, og synes den godt kan hjælpe naboen med at få spist op ;)

Halsbånd har hvalpene også stiftet bekendtskab med i den forløbne uge. Halsbånd der går op, hvis man trækker i dem, så hvalpene ikke kan komme til at hænge fast. De har dog kun halsbåndene på under opsyn, og nu får halsbåndene lige en pause, da hvalpene blev chippet i onsdags, og chippen skal lige have få lov at gro fast. Ikke fordi jeg tror, at halsbåndet generer chippen, men hvalpene synes, at de halsbånd kløer noget så forfærdeligt, og de skulle nødigt komme til at kradse i chippen!

Mandag skal de til dyrlægetjek og vaccination, og så er de næsten ved at være ”rejseklare” :)
Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm