Hvalpe / C-Kuldet (2013) / 8 uger

8 uger

07.02.14

Så blev det store rejsedag...

Vi fik ikke opdateret om hvalpene i går, da de fyldte 8 uger. Den første hvalp – Caprille – rejste hjemmefra. Caprille skal bo i Viborg hos Tonny. Vi har allerede hørt fra Tonny et par gange, og det går rigtig godt. Det er kun ”mor” Minna, der har det lidt svært med, at de små hvalpe allerede skal hjemmefra, men det er dejligt at høre, at Caprille klarer sig fint.

I formiddag er så Caleb og Coorah rejst hjemmefra. De skal også til Viborg, men bo hos Henrik og Jette. I morgen formiddag rejser Camira til Viby (Århus). Så er der kun Cala og Chester tilbage, som vi selv beholder. Anna er allerede taget på ”bytur” med vores to. Spændende at høre, når hun kommer tilbage, om de klarede at gå pænt i line. 

De har ikke fået øvet halsbånd efter de blev chippet i mandags. Halsbåndene kløer, og det er nok godt lige at gi chippen fred nogle dage til at gro lidt fast.

I den forløbne uge har jeg måttet fodre hvalpene enkeltvis, da der var et par stykker i flokken, som var lidt for dygtige til at ”rage til sig”! Alle spiser med god appetit, og jeg tror ikke, at hvalpene synes, at de bliver mætte på samme måde, som da Ipse delte rundhåndet ud af sin gode mælk. De har ikke fået meget mælk ved Ipse i denne uge, og hun har selv vænnet dem helt fra nu. Men hvalpene skal også vokse i et langsommere tempo fra nu af.

Hvalpene har dagligt været ude i sneen, som de sidste dage snarere har været et ”is-panser” på græsplænen.  Græs har de desværre endnu ikke haft mulighed for at stifte bekendtskab med, men vi har et stykke med fliser, som de har kunnet lege på. Det er først i dag, at der er tittet lidt græs frem i hjørnerne i haven. Håber tøvejret fortsætter lidt endnu.

Hvalpene har været på mange køreture i den forløbne uge. I går var de fem tilbageblevne med en tur i Århus for at hente Anna. Hvalpene er nu i helt trygge ved at køre i den bil, de kender, så vi håber, at de kan overføre det til en anden bil. Vi har lagt vægt på ”køretræningen” for at den første oplevelse den lille hvalp får med sin nye familie, ikke skal være, at den bliver køresyg og kaster op.

Her slutter hvalpedagbogen om C-kuldet.

Vi vil opdatere om Cala, Chester og vores andre hunde under nyheder, når der er nyt at berette om fra hverdagen, udstillinger m.m.

 

Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm