Nyheder / Nyheder 2011

Nyheder 2011

Oktober 2013
Ny hjemmeside... 
I forbindelse med vores nye hjemmeside, er nyhederne blevet kopieret over fra den gamle hjemmeside. Der vil derfor være nogle "fejl" i opsætningen. Alle billederne er desuden ikke blevet kopieret over, så nyhederne kan henvise til billeder, der endnu ikke findes på denne hjemmeside. 

21.12.2011
Glædelig jul og godt nytår til jer alle her fra Kennel Katholm...

I dag blev hvalpene så 12 uger. De udvikler sig fortsat rigtig godt - synes vi da selv! 
Vi har planer om at tilmelde dem til nytårsskuet i DKK´s kreds 6 d. 14. januar, hvis vi ellers får trænet lidt med dem her i juledagene! 
I dag kom Becca lige et smut forbi, inden hun skulle til dyrlægen for at blive vaccineret, og i morgen er det så Babett, Bellis, Belanos og Mons tur til at blive vaccineret. 
Det var dejligt at se Becca igen. Ipse var også glad for at se hende, og Becca og Belanos fik leget rigtig meget. 
Vi har netop modtaget Corgi Nyt, og glæder os over at se, at Gaia (Blondie´s Good Night Girl) blev nr. 7 på top 10 over Årets Hunde 2011.
Vi håber, at vores hunde også i 2012 kan hente gode udstillingsresultater hjem til Kennel Katholm!

01.12.2011
Så er der tyndet ud i flokken...

De hvalpe, de skulle hjemmefra, er nu ude i deres nye hjem. Vi har fået fine tilbagemeldinger fra alle om, at hvalpene har det godt, og at alt går, som det skal. Alligevel føler man sig ikke som et helt godt menneske, når man afleverer sådan en lille hvalp til et nyt hjem og mennesker, som den ikke kender, men sådan er vilkårene jo, og det er dejligt, at det går godt.

Lige nu er der kun de to tæver Bellis og Babett, som vi selv beholder, herhjemme. Belanos, som vi også beholder, er i Århus hos Anna og Gaia, og Niels og Sine har lige hentet Mons (som de kalder Bodacious/M). Mons er indtil Niels og Sine flytter 15. januar kun på weekend (lidt forlænget) hos dem, da de ikke må have hund der, hvor de bor nu. (De må dog gerne passe ham i weekender).

Jeg havde forventet, at det ville blive svært at få flere hvalpe gjort renlige, men det går over al forventning. Det sker, at en af hvalpene har tisset på aviserne i køkkenet, men alle hvalpene er rigtig gode til at give tegn, når de skal ud, og der har stort set ingen "uheld" været her i stuen.

Vi har et stort arbejde foran os med at få de tre hvalpe, som vi har valgt at beholde, socialiseret, men vi er godt igang! Målet, ud over at have nogle velfungerende hunde, er, at de kan klare sig godt på udstillinger, som er familiens fælles hobby. Hvalpene tegner lige nu rigtig godt, og vi håber selvfølgelig, at de fortsætter den udvikling.


16.11.2011
Syv uger...
Hvalpene vokser og udvikler især deres motorik for øjeblikket. De elsker at lege "tagfat". 

I den forløbne uge har Ipse gradvist selv aftrappet de mælkemåltider, som hvalpene stadig får ind imellem hos hende. Alle hvalpene spiser godt, og behøver heller ikke Ipses mælk mere, men de synes af og til, at det kunne være hyggeligt med en lille tår! Når de prøver til, om der er noget at få, får de samtidig lidt "opdragelse" af mor Ipse i hvem, der bestemmer, og de respekterer, at man godt kan lege med mor uden kun at være fokuseret på "sutterne", som var deres focus for kort tid siden.
Det går godt med øvelserne i at køre i bil, og vi har også trænet lidt i at gå med line. Alle hvalpe går vældig fint, så længe hvalp og fører er enige om målet for gåturen, eller der er en godbid at forfølge! Men der er et stykke vej endnu inden de er "oplærte" i kunsten. 

I morgen torsdag skal hvalpene chippes, og mandag skal de til dyrlægen til sundhedstjek og vaccination.

Der er ikke taget billeder af hvalpene i dag, da Anna er taget til Århus, og vi har begge opgaver, der skal være færdige inden fredag! Men jeg håber, vi får taget nogle billeder af dem en af de kommende dage.

Vejet er hvalpene dog blevet. Den største vejer 3,7 kg. og den mindste (Babett) vejer 3 kg. 

09.11.2011
Seks uger...
Tiden flyver afsted, og hvalpene vokser og udvikler sig hver eneste dag. Boreas bliver nok den første til at få ørerne op. Han kan holde dem oprejst et kort øjeblik, når han lige har sovet og kigger op på os! Det ser rigtig sødt og charmerende ud.
I dag var de ude i haven, selv om græsset var lidt vådt, men det hører jo årstiden til, så det må de hellere vænne sig til! Nogle af dem brød sig ikke om at få våd mave, men foretrak at komme ind i "den gamle stald", hvor de er vant til at lege lidt hver dag.Det giver dejligt trætte hvalpe! 
Det grå efterårsvejr er ikke just perfekt vejr til at fotografere i uden blits, men vi fik da taget et par billeder af hvalpene i dag.
I dag var hvalpene også ude på deres første køretur i bil for at vænne sig til det. Især Babett var utilfreds på første del af turen. Hun ville ikke finde sig i at være buret inde, men resten tog det meget pænt, og ingen blev køresyge. På vej hjem var vi lige en tur omkring moster og Astrid, som fik hilst på alle hvalpene.

Udstilling i Herning...
Gaia - som er mere end halvsøster til hvalpene - var udstillet i Herning lørdag og søndag. Lørdag vandt Gaia Åben Klasse med excellent og CK. Søndag blev Gaia nr. 2 med excellent og CK, efter Ipses danske søster, som vandt klassen, Ipses anden søster, som bor i Sverige, var nemlig også udstillet i Herning. Så hvis ikke Ipse havde måttet blive hjemme ved hvalpene, kunne alle tre søstre have været samlet!
Dommeren, Jørgen Hindse´s beskrivelse af Gaia: 
Fortrinlig tæve. God størrelse, udtryksfuldt hoved, flot hals og ryg, velvinklet, harmonisk krop, godt forbryst, pæne bevægelser,godt temperament.
Vi skal til Crufts....
02.11.2011
Denne uges bedste nyhed er, at Anna ved Agria Dyreforsikring har vundet en rejse for to til Crufts udstillingen i Birmingham i marts 2012. Og Anna tager mor med, så vi glæder os meget til at få den oplevelse sammen.

Hvalpene vokser og er rigtig sjove og frække nu. Vi sørger for, at de hele tiden får nye oplevelser, som f.eks. at komme en tur ud i haven eller at få halsbånd på. De synes bedst om at komme i haven!
I dag var de alle en tur på trimmebordet, og meningen var, at der skulle tages et par billeder af hver enkelt hvalp. Men jeg tror, at hvalpene var af den opfattelse, at det var en ny leg, vi havde fundet på, som de forventedes at være aktive deltagere i! Anna forsøgte sig både med en lille alvorssnak og timeout, men lige lidt hjalp det. Der ligger en del ringtræning forude! 

Ipse er stadig glad for sine hvalpe, men vil ikke længere sove sammen med dem i "hvalpeværelset", og det vil vi forøvrigt heller ikke. Vi sov der på skift de første uger, så Ipse kunne komme ud og blive luftet i løbet af natten. Der løber noget mad og væske igennem, når der er 7 hvalpe, der skal mættes. Endnu vil Ipse ned til dem to gange om natten, men det håber og regner jeg med snart bliver til en. De spiser alle godt af det foder, som de får ved siden af Ipses mælk. 
Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm