Nyheder

World Dog Show 2018, Amsterdam

Vi havde en meget vellykket tur til World Dog Show i Amsterdam d. 10. august, og de tre hunde vi havde med klarede sig rigtig fint. Alle hundene tog hele postyret i hallen rigtig flot, men "hundetoilet" er der nok aldrig nogen af dem, der bliver fan af ;) Specielt Cala syntes, at det var meget ulækkert, så hun mente ikke, at hun skulle ud på det rullegræs og flis, som der var lagt ud til hundene, men hun blev jo nødt til det..

Dommer: Dan Ericsson (SE)

Katholm Chester blev nr. 3 med excellent (ud af 9) i Championklassen.
Katholm Friia blev nr. 3 med excellent (ud af 14) i Juniorklassen.
Katholm Cala blev ligeledes nr. 3 med excellent (ud af 9) i Åbenklasse.
 
 
 
 
 
13.08.2018

National udstilling i Kreds 5,  Billund

 
Vi havde en fantastisk dag til DKK Kreds 5´s Nordiske udstilling i Billund d. 4. august med Katholm Cala og Katholm Friia.

Dommer: Göran Bodegård, Sverige
Katholm Cala vandt åbenklasse med excellent og CK.

Katholm Friia gik hele vejen kun 10 måneder gammel 😀 Hun vandt juniorklassen med excellent og CK, blev bedste tæve og derefter BIR (bedst i racen).
Friia fik dermed både juniorcert, cert (CAC) og nordisk cert.

Friia deltog til sidst i Store Ring og blev BIG3. Dommer: Tomas Rohlin, DK.

En rigtig dejlig dag i godt selskab! Næste udstilling er World Dog Show i Amsterdam
 
 
 

Rallyprøve i Viborg d. 22. oktober 

Anna havde Gaia og Klumpe med til dobbelt rallyprøve i Viborg. Klumpe var tilmeldt i begge og Gaia kun i den ene prøve. 
 
Klumpe var glad for at være tilbage i rallyringen, da han ikke har været til prøve siden marts pga. Annas graviditet. I den ene prøve blev han nr. 5 med 93 point og i den anden blev han nr. 6 med 94 point. 

Gaia var til første prøve efter DM, hun var i hopla og vandt championklassen med 100 point 😁 Anna og Gaia fik dermed deres 2. supercert! De mangler nu kun ét for at blive superchampion i rally. 
 
 
 
17.09.2017

Første hvalpe kuld efter EASY RIDER Dummles i Danmark

Det har været lange to måneders ventetid, men lørdag d. 16. september 2017 fødte Katholm Cala 6 dejlige hvalpe 😊 3 hanner og tre tæver.
 
Se mere under F-kuldet

Cala er med hvalpe...


Vi er nu helt sikre på, at Katholm Calas parring med EASY RIDER Dummles har båret frugt 😊 Fødslen forventes ca. 16. september 2017.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at blive skrevet op til en hvalp.
 
 

DM i Rally 2017...

Gaia og jeg (Anna) var for 4. år i træk udtaget til at deltage i DM i rallylydighed. Men i år var vi ikke sikre på, at vi ville deltage, da min datter kun ville være 7 uger på det tidspunkt. Inviationen kom kort tid efter fødslen, men jeg besluttede mig for at tilmelde og krydsede så fingre for, at alt ville gå godt med Mathilde. 

Jeg tog afsted til DM i rally med de laveste forventninger nogensinde, med graviditet og lille baby, så har der ikke været tid og overskud til særlig meget træning.
 
Men det viste sig at være godt for mine nerver. Jeg har aldrig været mindre nervøs, heller ikke da vi skulle i finalen. Bare at være kommet blandt de 10 bedste var mere, end jeg havde håbet på, da vi tog hjemmefra.

Gaia var fantastisk, hun var glad for at være på banen igen. Udover prøven i Sabro, så er det lang tid siden, at hun har været på en rallybane.
Vi gik 1. Prøve til 100 point og i finalen måtte vi lave to øvelser om og fik 94 point. Det koster 3 point pr øvelse, som man laver om.
 
Vi endte som Danmarksmestre 2017 i Championklassen!
En titel jeg aldrig havde troet, at vi skulle opnå og slet ikke det første år i championklassen. 

Lasse var med, så han kunne tage sig af Mathilde. Mad kunne han dog ikke klare, så det måtte tilpasses ind i dagens program. - Også selvom det er midt i præmieoverrækkelsen ;) 
 
 
 
 
Gaia var noget utilfreds med at være i bur i løbet af dagen ;)
 
Mathilde blev sulten til præmieoverrækkelsen. Championklassen var den sidste, så Lasse afgav sin stol til Gaia. 
 
Bilen var tæt pakket med telt, barnevogn, tasker mv.
 
 

WCK udstilling og rallyprøve i Sabro...

 
Lørdag d. 29. juli var vi til udstilling og rallyprøve i Welsh Corgi Klubben. Fra morgenstunden havde vi mest lyst til at blive hjemme, da regnen stod ned, men det blev heldigvis bedre i løbet af dagen. Mathilde (6 uger) blev pakket godt ind og opførte sig eksemplarisk til sin første hundeudstilling :)

Katholm Chester blev 2. vinder i Championklassen og 3. bedste hanhund med klubcertifikat. Chester er nu Klubchampion :)

Blondies Goodnight Girl (Gaia) var eneste hund i championklassen, men gik en flot bane og blev 1. vinder med 97 point.

Vi håber på hvalpe i uge 37...

Katholm Cala er d. 14.07.2017 blevet parret med EASY RIDER Dummles.
 
Minna og Niels har være i Polen med Katholm Cala. Anna ville rigtig gerne have været med, men lille Mathilde (4 uger) er endnu ikke gammel nok til at komme med på tur, så Anna måtte i stedet for hjælpe med at passe hundene i Kolind ;)
 
EASY RIDER Dummles er født 22.08.2014
Udover at se godt ud, er EASY en hund med et supergodt væsen. Vi mødte desuden hans mor og mormor, og de har begge to det samme dejlige væsen.
EASY er testet PRA fri, DM: N/N (fri), HD: B og har en bestået hyrdetest.
Easy er International Champion og har derudover mange andre titler fra udstillinger rundt om i Europa.
 
Vi krydser nu fingre for, at Cala er med hvalpe. Se mere under F-Kuldet
 
07.08.2017: Vi er nu helt sikre på, at der er hvalpe i Cala. Fødslen forventes ca. 16. september :) 
 
EASY RIDER Dummles

Opdateringer på hjemmeside

Det er lang tid siden, at vi har fået opdateret hjemmesiden. Men nu er der opdateret med flere nyheder og planer om parring af Katholm Cala.

DKK udstilling i Roskilde 29.04.17

 
Vi har været til udstilling i Roskilde med Katholm Effie, Katholm Cala og Katholm Chester. Vi overnattede på Danhostel i Roskilde, hvor vi har boet før. Det er dejligt nemt med hundene, da der er grønne områder lige udenfor døren, hvor vi kan lufte dem. Det er samtidig kun 10 min væk fra pladsen, hvor udstillingen foregår.

Paul Lawless (Irland) var dommer lørdag d. 29. 04. 2017 .

Effie vandt Juniorklasse tæver med Excellent og CK (Champion Kvalitet) og blev efterfølgende placeret som 3. bedste tæve.

Cala vandt Åben Klasse tæver med Excellent og CK og blev 2. bedste tæve med Reserve certifikat og Reserve CACIB.

Chester vandt Champion klasse hanner med Excellent og CK og blev bedste han med CACIB og BIM.
 
Katholm Chester forrest rundt i ringen
 

Vejret var ikke fantastisk lørdag, så vi krøb i ly i teltet.
 

 Katholm Chester rækker tunge af Anna, mens dommeren undersøger ham på bordet  :) 
 
Bedste tæve lørdag. Anna og Effie forrest og Minna og Cala længere nede på rækken med Cala.
 
Billederne er taget af Henrik Skov.

Påtænkt parring 07.05.17


Vi planlægger, at Katholm Cala vil blive parret, når hun om ikke så længe kommer i løbetid. Hanhunden er valgt, men vi afventer lige de sidste formaliteter inden, at vi offentliggører, hvem han er 😊
31.05.17: DKK har nu meddelt os, at de har godkendt EASY RIDER Dummles (Polsk Champion han) til avl i Danmark. Nu venter vi så bare på, at Cala går i løbetid, hvilket hun forventes at gøre indenfor den næste måned. Så må vi et smut til Polen :)
 

Rally prøve i Sabro 22.04.17:


Ved Rally prøven i Sabro d. 22.04.17 vandt Gaia Champion klassen med 99 point. Dermed er hun formentlig kvalificeret til dette års DM. I hvert fald ligger Gaia lige nu nr. 7 på listen, hvor de 20 bedste (af alle racer) kvalificerer sig 😊

Klumpe (Katholm Belanos) er nr. 24 på listen i Øvet klasse også med 99 point. Han var ikke med til prøven i Sabro, da Anna pga. graviditet ikke vidste, om hun kunne holde til at gå prøve med begge hunde.
 
 

08.04.17 - Årets top 10 i Welsh Corgi Klubben 2016

Katholm Chester blev nr. 1 og dermed Årets cardigan hanhund i 2016 med 133 point. På klubbens generalforsamling i Askov d. 8. april 2017 fik han tildelt to vandrepokaler og rosetter :)

Katholm Belanos blev i 2016 årets begynder rallyhund (cardigan). Han opnåede titlen med 99 point.
 
Blondies Goodnight Girl (Gaia) blev i 2016 årets øvet/ekspert/champion rallyhund (cardigan). Derudover blev hun bedste rallyhund for både cardigan og pembroke. Hun opnåede titlerne med 100 point i ekspertklassen.
 
Katholm Chester med rosetter og pokaler for Årets bedste han 2016

Hvalpe efter Chester 04.04.17


Chester er d. 4. april blevet far til et dejligt kuld hvalpe hos Kennel Rising-Luna. Gwennie fødte 5 hanner og 2 tæver. Alle flotte pigmenterede. Dem glæder vi os rigtig meget til at følge. Vi var på besøg første gang d. 26.04.17 :
 
 Her Gwennie med hvalpene. Det er Anna ved siden af fødekassen :)

WCK udstilling i Fårvang d. 1. oktober 2016...

Dommer: Julia Swan, GB.

Katholm Effie var tilmeldt udstilling for første gang. Hun fik SL (særledes lovende) og blev nr. 2 i babyklasse tæver.

Katholm Chester blev nr. 1 med excellent og CK i championklasse hanner. Chester fik desuden pokal for, at han på nuværende tidspunkt er årets mest vindende hanhund.

Katholm Babett blev nr.1 med excellent og CK i championklasse tæver, blev bedste tæve, BIR (bedst i racen) og BIS (best in show).

Fotograf: Mikkel Saugmann
 
 
 

International udstilling i Eslöv, Sverige d. 10. september 2016...

 
Lasse og Anna var  til udstilling i Eslöv, Sverige med Katholm Chester og Katholm Babett. De tog afsted fredag eftermiddag og havde en overnatning i Lund, så de ikke skulle så tidligt afsted lørdag morgen. 
I modsætning til sidste weekends udstilling i Randbøldal, så var det dejligt vejr ;)

Dommer var Stockmari Harto fra Finland.
Katholm Chester blev bedste hanhund med cert og CACIB. Han sluttede af med at blive BIR (bedst i racen). Chester er nu SVENSK CHAMPION :D

Katholm Babett (Spætte) blev 2. vinder i Championklassen og 3. bedste tæve med cert og reserve CACIB. Spætte blev ligeledes SVENSK CHAMPION :D
 
 

Danmarks mesterskab i Rally d. 27. august 2016 på Bornholm...

 
Anna var udtaget til dette års DM med både Gaia ( Blondie's Goodnight Girl) og Klumpe (Katholm Belanos). Man skal være kvalificeret for at kunne deltage, Gaia var udtaget i ekspertklassen og Klumpe i begynderklassen.
 
DM blev i år afholdt på Bornholm, Anna og Lasse holdte derfor deres sommerferie i samme forbindelse.
 
Gaia gik en flot 1. runde, pointene blev ikke offentliggjorte, men Anna havde en god fornemmelse af gennemløbet. De gik videre til finalen og havde derfor et par timer, inden de skulle på igen. 
Finalen gik også rigtig godt, men igen blev pointene hemmeligholdte, så spændingen var stor op til præmieoverrækkelsen.

Gaia og Anna fik en 2. plads i ekspertklassen med 199 ud af 200 point :D 
 De gik 1. runde til 100 point og til 99 point i finalen. Gaia er fantastisk at have med på en rallybanen. Hun yder altid sit bedste, det gjorde hun også til DM, selvom det var en lang dag og det var utrolig varmt.
 
Klumpe havde lørdag til DM glemt, at man på en rallybane ikke skal snuse og være mere interesseret i publikum end i Anna.
 
Både Gaia og Klumpe var tilmeldt til prøve dagen efter DM. Det var Klumpes første gang i øvet klasse. Her skal snoren af, så Anna var lidt nervøs inden prøven. Klumpe viste dog, at han ikke helt havde glemt, hvad rally går ud på. Han fik 99 ud af 100 point og blev nr. 5. Der var pointlighed mellem nr. 3-5, så her var det tiden, der afgjorde placeringerne.
 
Gaia fik 99 point i ekspert og blev nr. 1 i klassen.
 

Så kom hvalpene...

Se mere under E-kuldet
 

DKK udstilling Vejen 10-12 juni...

 
Det har været nogle fantastiske dage på DKK´s tre dages udstilling i Vejen, gode resultater, dejligt vejr og godt selskab ved ringen. Anna var alene afsted sammen med Chester og Spætte, da Minna måtte blive hjemme for at passe drægtige Cala. Hundene og Anna boede på et bed and breakfast i Gørding. Det er vist første gang, at Spætte og Chester er alene på tur så lang tid uden at have Minna med, men det gik rigtig fint. Anna tog afsted torsdag kl. 14, så hun kunne få sat telt op ved udstillingsringen, så det var klar til fredag morgen. 
 
Fredag d. 10.06.2016, dommer Valerie Joan Hutton, AUS:
Chester 2. Vinder i championklassen med excellent og CK, 2. bedste han med reserve CACIB. 
Katholm Babett excellent i championklassen. 
 
Lørdag d. 11.06.2016, dommer Per Svarstad, SE:
Katholm Chester 1. Vinder i championklassen med excellent og CK, bedste hanhund med CACIB og BIR (Bedst i racen). 
Katholm Babett 1. Vinder i championklassen med excellent og CK, bedste tæve med CACIB og BIM (Bedst i modsatte køn). 
 
Det var en fantastisk oplevelse at vinde med begge hunde! Tak til Hanne, som sprang til, da Anna jo ikke selv kunne gå med begge hunde i kampen om bedst i racen. 
Minna fulgte spændt med på hundeweb, der er helt sikkert blevet trykket opdater en del gange! ;) 
 
Nu venter vi så bare på, at Cala føder og krydser fingre for en nem og ukompliceret fødsel! 
 
 Foto Mikkel Saugmann

Opdateringer ...

Askov – Euro Corgi Show d. 15.05.16

Euro Corgi Shov i Askov blev på trods af lidt ustadigt vejr en rigtig dejlig dag :) Katholm Chester vandt en meget stærkt besat Champion klasse hanner med excellent og CK, blev bedste han (BIK 1) og BIM.

Katholm Belanos (Klumpe) fik excellent i Champion klassen, og Katholm Babett (Spætte) blev 4. vinder i Champion klasse tæver med excellent og CK.

Dommer var Mike Vincent fra England.
 
 
 
Roskilde – DKK udstilling d. 01.05.16

Chester blev Dansk Champion d. 2. april 2016 og har de to gange, han indtil nu har deltaget i Champion klassen, begge gange vundet klassen. I Roskilde blev han ligesom i Askov bedste han (BIK 1) og BIM.

Samtidig kvalificerede Chester sig i Roskilde til Crufts 2017.

Dommer var Harto Stockmari fra Finland.

Det er andet år i træk Chester kvalificerer sig til Crufts, og nu må vi så se, hvordan økonomien ser ud i 2017 :)

Katholm Cala var med i Roskilde og blev 3. vinder i Åben klasse, men Cala var noget mærket af træthed på grund af sin drægtighed. Derfor var hun heller ikke tilmeldt i Askov. Drægtige tæver må ikke udstilles de sidste 30 dage før fødsel, men det kunne vi lige akkurat have overholdt. Det var dog meget godt, at Cala havde fået pause, da hun de sidste par dage har kastet op hver morgen, og ikke haft den store lyst til mad. Vi er slet ikke i tvivl om, at parringen har båret frugt. Nu venter vi bare spændt på at se resultaterne…
 

Aarhus – WCK udstilling d. 02.03.16

Vi havde Cala og Chester med til WCK udstilling i Aarhus. Det må være den udstilling, hvor vi har den korteste køretur :)

Katholm Chester blev 1. vinder i åbenklasse med excellent og CK, bedste hanhund med cert og BIM. Det var Chesters sidste certifikat, og han er nu i en alder af bare 27 måneder gammel blevet DANSK CHAMPION.

Katholm Cala blev 2. vinder i åbenklasse med excellent og CK.
 
 
Rallyprøver Gaia og Klumpe
 
Gaia og Klumpe har været afsted til flere rallyprøver, hvor de har opnåede flotte resultater. Det fantastiske med de to er, at de altid - næsten ;) - leverer meget stabile præstationer, som giver høje point. 
 
Gaia (Blondie's Goodnight Girl) blev til prøve i Esbjerg d. 5. maj Dansk Rallychampion. En titel som vi havde håbet på at opnå i 2016, men at det skulle lykkedes allerede efter 4 prøver, det havde jeg ikke turdet håbe på. 
For at blive Rallychampion skal man have 3 certifikater, som opnåes ved min. 95 ud af 100 point i ekspertklassen og ved mindst to forskellige dommere.
Gaia er, så vidt jeg ved, den første Welsh Corgi Cardigan, der bliver Rally Champion i DKK.
 
17.04.2016

Vi håber på hvalpe...

Efter en vellykket parring håber vi på et dejligt kuld hvalpe midt i juni :) 
 

13.04.16 

Årets hunde 2015...

Til Welsh corgi klubbens generalforsamling lørdag d. 9. april 2016 var der uddeling af priser for Årets hunde 2015.

DKCH Katholm Chester blev Årets Comming up han.

Katholm Cala sluttede på en 10. plads på årets top10.

DKCH Katholm Belanos (Klumpe) blev Årets begynder rally cardigan.

DKCH Blondie’s Goodnight Girl (Gaia) blev Årets øvet/ekspert rally cardigan. Gaia blev desuden bedste Rally corgi, samlet for både cardigan og pembroke.

Både Klumpe og Gaia opnåede deres titler med 100 point, som er maksimum i rally.
 
Katholm Chester er desuden blevet Dansk Champion d. 02.04.2016 da han på WCK udstillingen i Århus erhvervede sit sidste certifikat. Chester vandt Åben klasse, blev bedste han og BIM.
 
Katholm Chester
 
Katholm Cala
 
Katholm Belanos (Klumpe)
 
Blondie's Goodnight Girl (Gaia)

Udstilling i Haslev d. 20. marts 2016

Vi skal tidligt op, når vi skal til udstilling på Sjælland, da alle hundene skal fodres, og de hunde som skal blive hjemme også skal have lidt motion. Vejret var heldigvis fint, tidligere år har der stadigvæk være sne, når vi har været i Haslev. 
Vi havde købt færgebillet hjem til kl. 18, men udstillingen trak ud, og vi måtte tage turen over broen hjem.
Niels havde taget sig godt af de hunde, der ikke var med, så det var dejligt efter en meget lang dag at komme hjem til hunde, som ikke havde ligget og hvilet hele dagen.
 
Dommer: Roslyn Gardiner (GB) : 
Katholm Chester : 2. vinder i åbenklasse med excellent og CK, 4. bedste hanhund med reserve certifikat.
Katholm Cala: 2. vinder i åbenklasse med excellent og CK, 4. bedste tæve med reserve certifikat.

Gaia og Klumpe til rallyprøve i Hadsten 2016...

 
Så er jeg (Anna) blevet færdig med mit speciale, og der er igen mere til til hundene og hjemmesiden.  Samme uge som der kom svar på specialet, fik jeg også job, og starter snart som jurist ved Pladsanvisning og Elevadministration ved Aarhus Kommune. 
 
Lørdag d. 5. marts var jeg afsted med Gaia og Klumpe til rallyprøve i Hundehuset i Hadsten. Gaia var gået i løbetid ugen inden, så jeg var noget spændt på, hvordan begge hundene ville klare det. Det var en betingelse, at løbske tæver skulle bære bukser, noget som Gaia aldrig har prøvet før. 
 
Gaia og Klumpe viste, at jeg slet ikke havde haft grund til at være bekymret den sidste uges tid før prøven.  De gik begge så flotte baner. 

Gaia var dog skuffet over, at hun ikke fik ret lang tid i hallen, hun var klar til mere, men løbetiden betød ophold i bilen. Katholm Belanos (Klumpe) fik 99 point og blev 2. vinder i begynderklassen.
Blondie's Goodnight Girl (Gaia) fik 100 point, og blev 1. vinder i ekspert og fik certifikat nr. 2!
 
Ligesom ved udstilling så skal der 3 certifikater til for at blive rally-champion. For at få et certifikat skal hunden have min. 95 point (ud af 100) i ekspertklassen, og de 3 resutater skal opnåes ved mindst 2 forskellige dommere. 

December 2015 - Året der gik….

Vi har været lidt sløve til at få vores hjemmeside opdateret….

Men siden Roskilde har vi været på udstillinger i Askov, Vejen, Holbæk, Sabro og Herning med fine resultater.

Årets højdepunkt var - uden sammenligning - da Katholm Chester blev BIR (bedst i racen) og BIG 3 (nr. 3 af alle vindere i gruppe 1) i Roskilde. Dermed kvalificerede han også til Crufts i Birmingham i 2016.

Cala og Chester er lige fyldt 2 år her d. 12. december, og de skal derfor i 2016 udstilles i Åben klasse. Det betyder også, at Chester nu har mulighed for at blive Dansk Champion, da han kun mangler det certifikat, som skal erhverves efter, at han er fyldt 2 år.
Katholm Chester blev Årets coming up han i Welsh Corgi Klubben i 2015.

Katholm Cala har et certifikat, og mangler dermed to.

Katholm Babett (Spætte) erhvervede sit fjerde Klubcertifikat i Sabro og blev dermed Dansk Klubchampion.

Anna og Lasse er flyttet i hus, og det har taget en stor del af Annas tid, samtidig med, at hun skriver speciale. I forbindelse med flytningen, så er er Klumpe (Katholm Belanos) flyttet ud til Anna og Lasse, noget Anna har set frem til i 4 år, lige siden Klumpe blev født :)

Anna går til træning med Klumpe (og Gaia) en gang om ugen udover lidt hjemme-træning, og de er kommet rigtig godt i gang med rally, hvor Klumpe i år efter kun 3 prøver er blevet rally-begyndermester. Han har i de tre prøver, han har været til, opnået henholdsvis 98, 98 og 100 point. På nuværende tidspunkt ligger han nr. 11 på kvalifikationslisten til DM i 2016, hvor de 20 bedste (alle racer) kvalificerer sig.

Gaia har også klaret sig godt i rally-konkurrencer, selvom hun ikke har være til så mange i år pga. en skade, som hun pådrog sig til DM i august. Hun får derfor også først sin debut i ekspertklassen i 2016. Gaia har i øvet klasse bl.a. opnået 100, 100 og 99 point. 

Gaia havde kvalificeret sig til DM i Rally i 2015. Første gennemløb gik helt perfekt med maksimum 100 point, og dermed gik Anna og Gaia videre til 2. gennemløb. Her måtte Gaia imidlertid bæres fra banen med en fibersprængning i det ene bagben (øv øv). Men dejligt at Gaia er frisk igen, og i det nye år sammen med Anna vil gå efter en ny kvalifikation til DM i 2016.
DM i Rally afholdes i 2016 (desværre) på Bornholm, men måske Lasse og Anna vil kombinere deres sommerferie med DM, hvis Anna kan få både Gaia og Klumpe kvalificeret :)
 
Vi vil her fra Kennel Katholm ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Vi glæder os til 2016 og ser frem til udstillinger, rallyprøver, hvalpeplaner (håber vi) m.m.
 
 
Gaia og Klumpe foran juletræet...

DKK udstilling i Roskilde d. 25.04.15 og d. 26.04.15..

Vi havde en super dejlig weekend i Roskilde på trods af, at vejret ikke var det bedste. Hundenes resultater var helt i top, og søndag toppede Chester ved at ende på podiet i Store Ring i gruppe 1, hvor han blev nr. 3. Desuden kvalificerede Chester sig til Crufts udstillingen i England i 2016. Faktisk dobbelt, da han både kvalificerede sig som bedste Welsh Corgi Cardigan junior han og som bedste han. Så nu må vi se, om vi kan få sparret op til turen til Birmingham næste år i marts :)

Lørdag d.25.04. Dommer: Svend Erik Løvenkjær (Danmark)
Baby klasse tæver: Katholm Dea blev 1. vinder med særdeles lovende(SL) og Bedste Baby (BIR).
Dea fik en tur i Store Ring sammen med de andre race baby vindere i Gruppe 1.
Junior klasse hanner: Katholm Chester blev 1. vinder med excellent og CK.
Junior klasse tæver: Katholm Cala blev 1. vinder med excellent og CK.
Champion klasse hanner: Katholm Belanos fik excellent.

Søndag d. 26.04. Dommer: Blaz Kavcic (Slovenien)
Baby klasse tæver: Katholm Dea blev 2. vinder med særdeles lovende(SL).
Junior klasse hanner: Katholm Chester blev 1. vinder med excellent og CK. Blev bedste hanhund (BIK 1) og bedst i racen (BIR). Det gav Chester en tur i Store Ring, hvor han blev udtaget og endte på en 3. plads på podiet. Det er vores hidtil bedste resultat nogensinde på en DKK udstilling.
Junior klasse tæver: Katholm Cala blev 2. vinder med excellent og CK.
Champion klasse hanner: Katholm Belanos fik excellent.
Katholm Chester (16 måneder) blev bedste cardigan (BIR) søndag. 
 
En meget våd og kold Chester på podiet søndag, 3. Plads i gruppe 1. 
 
Katholm Dea ( 5 måneder) og Anna i Store ring lørdag. 
 
Katholm Dea og Anna efter turen i Store ring lørdag. 

WCK udstilling i Århus d. 15.04.2015

Vi havde en dejlig dag i til udstillingen i Århus firmasport! Det er den udstilling, som vi har kortest til. Det er dejligt, når vi ikke skal så tidligt op :)
 
Chester og Cala var tilmeldt, og Dea var med på sidelinjen :) Dea syntes, at det var rigtig dejligt at få lov at være med, hun elsker at få opmærksomhed, så jo flere der ville snakke med hende jo bedre ;)
 
Dommer: Michael Laub, DK:

Katholm Chester:
1.vinder i juniorklassen med excellent og CK, 2. bedste hanhund med reserve cert.

Katholm Cala:
2.vinder i juniorklassen med excellent og CK, 3. bedste tæve med reserve cert.
 
Næste udstilling er DKK dobbelt-udstillingen i Roskilde, hvor vi har tilmeldt 4 hunde begge dage, Dea, Chester, Cala og Klumpe (Belanos), så vi får nok at se til. 
 
Katholm Chester, 15 måneder
 
 
Katholm Cala, 15 måneder

Emilie og Dora

Emilie var på besøg ved farmor (Minna) i sidste uge. Emilie er vant til hunde og hvalpe hjemme fra dem selv, så hun og Dora havde en ”fest” på lege-værelset. ”Gangbroen” blev benyttet flittigt, frem og tilbage og frem og tilbage, og ind og ud af legeteltet osv..
 
Dora skal rejse hjemmefra til sin nye familie d. 13. marts. Dora har et utrolig dejlig væsen, og vi er sikre på, at de bliver meget glade for hende. 

Vi har fået flere tilbagemeldinger fra familierne, som har Duncan, og Diba. Det går fint med dem. Det er altid dejligt at høre nyt om hvalpene. Man knytter sig mere til de små banditter end godt er, når man jo er nødt til at ”slippe” dem igen, men det hjælper da at høre, at det går godt med dem i deres nye familier.

Dora på legeværelset
 
Gyngen er et hit, både til at lege og sove på. 
 
Emilie og Dora fik gået mange ture frem og tilbage :)
 
 
 
Dora vil gerne slikke Emilie, og Emilie griner af det :)
 
 

Så kom hvalpene...

Katholm Babett (Spætte) fødte 4 flotte hvalpe (3 tæver og 1 han) i nat, d. 24.11.2014. Fødslen blev lidt værre end forventet, da specielt den første hvalp var meget stor. Men tidsmæssigt gik det hurtigt.
Hvalpene er meget kvikke og livlige.
 
Se mere under D-KULDET - Tryk her

Årets sidste udstilling...

Vi havde en fantastisk weekend i Herning :)

Lørdag d. 01.11 - Dommer Sean Delmar (IE)

Katholm Belanos (Klumpe) : 1. vinder i Champion klassen med excellent og CK, og bedste hanhund med Cacib og BIM.

Klumpe var den eneste hund, vi havde med lørdag, da mor var blevet derhjemme for at passe Spætte, der er drægtig. Ofte når vi er på udstilling, så lufter Niels og Sine hundene derhjemme, men de er på bryllupsrejse, og kunne derfor ikke hjælpe denne gang. 

Søndag d. 02.11 - Dommer Anna Albrigo (IT)

Katholm Chester : 1. vinder i juniorklassen med excellent og CK, 4. Bedste han med reserve cert og DANSK JUNIOR VINDER 2014 :)

Katholm Belanos : Excelent i championklassen

Katholm Cala : 1. vinder i juniorklassen med excellent og CK, 2. Bedste tæve med cert og DANSK JUNIOR VINDER 2014 :) 

Katholm Cala, 10 måneder
 
Katholm Chester, 10 måneder

Hvalpe på vej...

Vi ved nu med sikkerhed, at Katholm Babett (Spætte) er med hvalpe. Vi kan nu bare glæde os til slutningen af november :) 
 
Interesserede hvalpekøbere er velkomne til at sende os en mail, enten til annakatholm@live.dk eller til minnakatholm@live.dk
 
Katholm Babett (Spætte)
 
Blondie's Dreamcatcher (Neo)
 
 

Hygge i efterårsferien...

Anna har været hjemme på besøg i efterårsferien. Vi skulle bl.a. rydde op på 'legeværelset', så det kan være klart til de (forhåbentlig) kommende hvalpe :) Værelset var blevet lidt fyldt, efter at Anna i marts flyttede sammen med Lasse. Alt det overskydende kom hjem til mor! 
Hundene synes, det er dejligt, når Anna kommer hjem på besøg, og der er kamp om pladserne, da alle gerne vil være tættest på. Ryghynderne på sofaen måtte fjernes for at skabe mere plads :)
 
Den sidste dag i ferien blev der også arrangeret 'legeaftale' med Camira (nu Doris), fra vores C-kuld. Det var dejligt at se hende igen, det syntes Cala og Chester, som var med, også. 
 
Fra venstre: Babett(Spætte), Belanos(Klumpe), Cala og Chester
 
11.09.2014

DKK´s Danske Mesterskab i Rally-O i Vamdrup

Gaia og Anna var udtaget til DM i begynderklassen. DM blev afholdt lørdag d. 30. august, en dag Anna længe havde set frem til. De har frem til DM ikke måtte stille i en højere klasse, hvis de ønskede at beholde deres resultat/kvalificering til DM. 
(Rally er en lydigheds diciplin med forskellige lydighedsøvelser på en bane, som er bestemt/lavet af dommeren.)

Pga. af Anna´s studier var det ikke blevet til så meget træning i august måned og da det samtidig var dårligt vejr lørdag d. 30 august, var der ikke på forhånd de helt store forventninger.  De ville bare gerne have en god oplevelse, da det det i sig selv er en oplevelse at være udtaget til at være med.
Gaia hader desværre regnvejr, og med vejrudsigten ville hun kunne finde på at få "fine fornemmelser", da hun ikke kan lide at få våd mave i sit og dæk øvelsen. Men de var heldige, at der ikke var styrtregn, da de skulle på banen, og Gaia klarede at få våd mave.

Til DM går man 2 baner, alle 20 deltagere i klassen går den første bane. Herefter går de 10 bedste så videre til anden bane. Slutresultatet er så et gennemsnit af de 2 resultater.
1. banegennemgang var ved dommer Pia Johnsen, og her fik de 100 point, dvs. at de ingen fejl lavede. Gaia var virkelig på, og det var en fornøjelse at se hende på banen. 

2. banegennemgang var ved Susan Wheadon, hvor de 'måtte nøjes" med 96 point. Gaia var en smule træt, og Anna var måske en smule nervøs, hvilket resulterede i, at de måtte lave en øvelse om. I første banegennemgang var Anna ikke nervøs på samme måde :)

Gaia og Anna endte med at få en samlet 3. plads i begynderklassen (samme antal point som nr. 2, kun slået på tid). Så det var en rigtig dejlig dag til DM i Vamdrup!

Er efterfølgende blevet spurgt, om der er en særlig klasse for små hunde, men nej, alle racer dyster imod hinanden i begynderklassen, så de små hunde kan også godt klare sig :)
Gaia er nu rykket op i Øvet Klasse.
 
Vi er netop begyndt til Rally træning i kreds 6 med Spætte (Katholm Babett) og Klumpe (Katholm Belanos) og håber, at de på sigt kan blive så dygtige, at de kan deltage i Rally konkurrencer ligesom Gaia.
 
 
 

WCK Sabro d. 02.08.14

I forbindelse med Welsh Corgi klubbens udstilling i Sabro, blev der også afholdt officiel Rally prøve, dette skete i forbindelse med klubbens 40 års jubilæum.
 
Anna og Gaia (Blondie´s good Night Girl) blev Jubilæumsvinder i Rally med 100 point ud af 100 mulige. Dommer: Susann Wheadon
 

 
I udstillingsringen blev Katholm Belanos (Klumpe)  nr. 2 i Champion Klasse hanner og 2. bedste han med excellent og CK.
Katholm Babett (Spætte) vandt Champion Klasse tæver med excellent og CK - blev 3. bedste tæve og fik klubcertifikat.
Dommer: Sheena Stalker, England
 
Katholm Belanos (Klumpe)

DKK Vejen d. 22.06.14.

Niels var "stand in" for Anna på DKK udstillingen i Vejen (Anna måtte blive hjemme for at læse op til sin eksamen). 

Katholm Chester fik SL og blev placeret som 2´er i hvalpeklasse hanner. 
Katholm Cala vandt i hvalpeklasse tæver med SL og blev BIM hvalp. 
Katholm Babett (Spætte) blev nr. 3 i Champion klasse tæver med excellent og CK.

Dommer var Dan Ericsson fra Sverige
 
Niels med hundene (Fra venstre Katholm Chester, Katholm Cala og Katholm Babett)
 

Jubilæums udstilling i Askov d. 7. og 8. juni 2014.

(Grundet Annas eksaminer har opdateringerne været lidt længe undervejs, men nu har Anna fået sommerferie!)
 
I weekenden d. 7.- 8. juni havde Welsh Corgi Klubben 40 års jubilæum. Det blev fejret med dobbeltudstilling på Askov Højskole. Vi havde 4 hunde tilmeldt begge dage. 
Der blev afholdt jubilæumsfest lørdag aften, men vi kunne desværre ikke deltage, da Anna var nødt til at tage tidligt hjem pga. eksamenslæsning, og Minna skulle hjem for at passe Dilas og Ipse, som ikke var med til udstillingen. Anna var selv kørt derned (I Lasses bil), da hun havde tænkt sig at køre tidligt hjem, når bedømmelserne af vores egne hunde var færdige, men det gik så godt med hundene, at Anna var nødt til at blive, til det sluttede!
 
Lørdag d. 7.6. - Dommer: Anne Kennedy Clifton
Katholm Chester: SL (Særdeles Lovende), 1.vinder i babyklasse hanner og BIM baby
Katholm Cala: SL, 2.vinder i babyklasse tæver
Katholm Belanos: Excellent i champion klasse hanner

Katholm Babett: Excellent, CK, 1.vinder i champion klasse tæver, Bedste tæve, Klubcertifikat og BIM (bedst i modsat køn).

Søndag d. 8.6. -  Dommer: Peter Clifton
Katholm Chester: SL, 1.vinder i babyklasse hanner og BIM baby.
Katholm Cala: SL, 4. vinder i babyklasse tæver
Katholm Belanos: Excellent , CK, 1.vinder i championklasse hanner, 2. Bedste han og Klubcertifikat.

Katholm Babett: Excellent, CK, 3.vinder i champion klasse tæver, 3.Bedste tæve.

Søndagens udstilling blev afsluttet med en BIS konkurrence, dvs. en konkurrence imellem vinderne fra lørdag og søndag. Katholm Babett blev SUPREME BIM (BIS BIM). (Dommer: Barry Coulson)

BIR og BIM lørdag
BIR (Cardax True Man) og BIM (Katholm Babett) lørdag d. 7.6

Katholm Babett , vinder af Champion Klasse tæver lørdag
 
Katholm Belanos vinder af Champion Klasse hanner søndag
 
Katholm Babett, Jubilæums BIM vinder
 
Katholm Cala (5 måneder)
 
Katholm Chester (5 måneder)
 
Klumpe får kys af Anna, da han vinder champion klassen søndag 
 
Præmierne fra weeekenden (Den største roset mangler endda, den som Spættes får som BIM jubilæumsvinder) 
 
Spætte beundrer sine præmier (hun kunne godt tænke sig noget af maden!)
19.05.2014
 

National udstilling i Hedensted. 

Lørdag d. 17. maj var der national udstiling i Hedensted. Vi havde kun tilmeldt én hund, Katholm Babett. Hvalpene, Katholm Cala og Katholm Chester, havde lige været med i Roskilde ugen inden, og vi besluttede derfor at nøjes med at tage dem med som "tilskuere". 
Klumpe havde svært ved at forstå, at han ikke skulle med, det er den første udstilling, hvor vi tager afsted uden ham. Han var overbevist om, at mor glemte ham, og det prøvede han også at fortælle hende, da hun skulle afsted om morgenen. 
 
Katholm Babett (Spætte) vandt åben klasse med excellent og ck, blev 3. bedste tæve med certifikat. Spætte fik dermed det sidste cerfikat og er nu DANSK CHAMPION, kun 2½ år gammel. 

Katholm Coorah og Katholm Caleb, som er ejet af Henrik og Jette, var også tilmeldt til udstillingen. Coorah vandt baby klasse tæver og Caleb vandt baby klasse hanner. Coorah blev BIR Baby (bedste baby i racen) og Caleb blev BIM Baby (bedste baby i modsatte køn), så det var en rigtig dejlig dag i Hedensted. 
 
Næste gang vi skal afsted, så bliver det igen med 4 hunde, som vi har tilmeldt til Corgi klubbens jubilæums udstilling i Askov, både lørdag og søndag. 
 
 
Katholm Babett Dansk Champion, 2½ år gammel. 

DKK udstilling Roskilde...

Vi var tidligt oppe lørdag morgen, vækkeuret ringede kl. 02.45! Minna foretrækker at køre samme dag, som vi skal afsted, da hun sover bedst i sin egen seng. Vi havde dog bestilt et værelse på Danhostel Roskilde fra lørdag til søndag, så vi ikke havde så langt frem og tilbage til dyrskuepladsen, hvor udstillingen blev holdt.

Det var hvalpenes første DKK udstilling, og det er noget helt andet end en udstilling i Corgi klubben, da alle racer er udstillet samme dag, så der er både mange hunde og mange mennesker samlet på et sted. Det er heldigvis en fornøjelse at have hvalpene med, de er meget nysgerrige og hilser gerne på alle. 
Det var samtidig hvalpenes første længere tur hjemmefra, men de var i hvert fald ikke trætte, da de skulle på igen søndag, ej heller på færgen, da vi skulle hjem søndag aften. Der var rigtig mange andre hunde med på færgen, og hvalpene ville ha´ hele oplevelsen med! Det sværeste for dem var måske nok, at de ikke kunne få lov at lege med alle de andre hunde, når der nu var så mange "legekammerater" samlet både det ene og det andet sted.

Katholm Chester og jeg fik fornøjelsen af at komme i Store Ring både lørdag og søndag. Chester syntes, det var en fest, der var musik og det hele, der var dog lidt lang ventetid i forbedømmelses ringen.

Flere billeder kan ses fotoalbummet: DKK Roskilde

Lørdag d. 10.05.14 , dommer: John Wauben - NL : 
Katholm Chester: SL, 1v og BIR Baby
Katholm Cala: SL, 1v og BIM Baby
Katholm Belanos: Excellent 
Katholm Babett: Excellent og 4v
 
Søndag d. 11.10.05, dommer C.E. Cartledge - GB:
Katholm Chester: SL, 1v og BIR Baby
Katholm Cala: SL, 1v og BIM Baby
Katholm Belanos: Excellent
Katholm Babett: Excellent, ck, 2. v og 3. bedste tæve med reserve cert.

Katholm Chester og Katholm Cala blev BIR og BIM baby. 
(BIR baby: bedste baby i racen. BIM baby: bedste baby i modsatte køn)

Emilie på besøg... 

 
Chester og Cala er meget interesserede i Emilie. Emilie er utrolig glad for hunde, da Jens Ole og Randi selv har 2 cairn terrierer. 
 
Måske Emilie vil dele sit legetøj? 

 

Hvalpenes første udstilling...
 

D. 05. april var der WCK udstilling i Århus. Katholm Chester og Cala var for første gang tilmeldt i baby klassen. 

Katholm Chester fik SL, vandt sin klasse og blev BIM baby.
Katholm Cala fik SL og blev 2. vinder.
 
Katholm Belanos fik excellent i championklassen og blev 4. vinder.
Katholm Babett fik excellent og ck i åben klasse og blev 2. vinder.
 
Næste udstilling er i Roskilde, hvor vi skal udstille både lørdag og søndag. Det bliver hvalpenes første dobbeltudstilling.
 
 
Katholm Chester, 3. måneder
 
 
 
Katholm Cala, 3. måneder
 
 
Katholm Belanos, 2 år
 
 
Katholm Babett, 2 år
30.01.2014

Hvalpene er nu 7 uger, men...

Hjemmesiden vil først blive opdateret med billeder og nyt om hvalpene i morgen. Billederne er blevet taget, men Anna blev opereret i sit knæ i tirsdags, så hun er ikke helt på toppen. Meningen var, at Anna i de her dage, skulle have lavet vores annonce til årsbogen. Niels er nu sat på den opgave....
24.01.2014

Så blev hvalpene 6 uger... 

Hjemmesiden er nu opdateret med nyt om hvalpenes 5. uge. Opdateringen er, som vi skrev i sidste uge, en dag forsinket. Mor Minna har stadig ikke lært at opdateret hjemmesiden, så det måtte vente, til Anna var færdig med sin eksamen. 
 
Anna's eksaminer er nu overstået for denne gang, I næste uge skal hun opereres i knæet, så der kommer hun hjem på ferie og kan nyde hvalpene.  

Se mere om hvalpene under -  6 uger.  
 
 
Som mor til 6, så kan det godt være nødvendigt med en pause. Ipse er ellers rigtig glad for at lege med hvalpene. Hun kan selv vælge, om hun vil være med på "legeværelset", da hun ellers bare kan hoppe ud derfra.
16.01.2014

Uge 5...

Hjemmesiden er nu opdateret med nyt om hvalpene. I næste uge vil hjemmesiden nok først blive opdateret fredag, da Anna skal til eksamen om torsdagen. 

Klumpe er taget med Gaia og Anna tilbage til Århus et par dage. Han elsker at få lov at komme på "ferie".  
10.01.14

4 uger er gået...

Vi nåede ikke at få billederne lagt ind torsdag d. 9-1, hvor hvalpene blev fire uger, da Niels havde inviteret til fødselsdag. Men vi fik dog vejet hvalpene og taget billederne. Tom, som har Katholm Becca fra Ipses første kuld, var på ”hvalpebesøg” og hjalp til. Hvalpene er nogle små spilopmagere, så det tog sin tid at få billederne i kassen!
 
Se mere om hvalpene under uge 4
 
Alle hvalpene vejes inden fotograferingAlle hvalpene vejes inden fotografering. Her Katholm Camira.
02.01.14

Så blev hvalpene 3 uger... 

Anna, der var til eksamen i dag, nåede hjem til fotograferingen af hvalpene. Det blev derfor til lidt sent på dagen, inden vi blev færdige. Navnene er ikke helt på plads endnu. Kun enkelte navne er vi vist blevet "enige" om (Anna er måske ikke helt så enig), og der kommer derfor ikke navne på før næste uge….
Se mere om hvalpene under uge 3

28.12.13

Hvalpene er i dag blevet 2 uger... 

Det betyder, at hjemmesiden igen er opdateret med lidt nyt om hvalpene og nye billeder. Der sker rigtig meget med hvalpene dag for dag, og det vil kun gå hurtigere fra nu af. Anna er taget tilbage til Århus for at læse til eksamen, men Niels skulle gerne komme i morgen, så han kan hjælpe Minna med at indrette legeværelset til hvalpene.
Anna har i julegave fået en "hvalpeudfordring", som helt sikkert vil blive et "hit", når hvalpene skal i gang med at lege. Dejlig at have en svigerfar (Lasses far), som er pensioneret tømrer og har tid til sådan noget!
Se mere om hvalpene under uge 2.
Kennel Katholm v/Minna Katholm og Anna Katholm