Hvalpe / C-Kuldet (2013) / 6 uger

Uge 6

24.01.14 

Hvalpene er blevet 6 uger...

Hvalpene blev i går d. 23. januar 2014 6 uger. (Billeder og vægt er fra d. 23.)

Tom var så flink at tilbyde at hjælpe med fotograferingen igen, da Anna var til eksamen (hun fik et flot 10 tal).  Det var ikke nogen nem opgave. Ingen af hvalpene var særlig samarbejdsvillige. De var mere optaget af godbidderne, og slap godbidderne op, måtte Toms fingre stå for skud! Håber ikke Tom, at fingrene blev alt for ”hullede”.

Hvalpene er i en alder nu, hvor der skal ske noget. De er dagligt i ”legeværelset”, hvor der bliver tumlet og ”brændt krudt” af. Når de ser den lille juniorflyttekasse, som jeg bruger til at bære dem op i, kommer de løbende, næsten ligesom når jeg kommer med madskålen. Jeg bliver nok snart nødt til at gå over til en lukket taske. Hvalpene har ret god springkraft i benene efterhånden, og de skulle jo nødigt blive i stand til at hoppe ud.

Om aftenen er de i hvalpegården i stuen, og der bliver også løbet en tur rundt her i stuen, inden hvalpene nu selv kan følge efter mig ind på værelset, hvor jeg og hvalpene sover. Det kræver bare, at jeg har madskålen med. De får sidste måltid fra mig lige inden sengetid.

Sidst Ipse havde hvalpe, flyttede jeg ovenpå, da hvalpene blev seks uger (de små ”banditter” larmer og leger en del hver gang, Ipse fodrer dem om natten), men det tror jeg ikke bliver til noget denne gang, da Ipse vil sove der, hvor jeg sover. Sidst måtte jeg med hende ned til hvalpene 2 – 3 gange hver nat den første uge, og så er det alligevel bedre at kunne blive i sin varme seng!

Ørerne er på vej op på nogle af dem, og de udvikler sig i det hele taget rigtig godt. Det går stærkt, men sådan skal det jo også være, når de om bare to uger skal være klar til at flytte hjemmefra. I den kommende uge går vi i gang med at øve tilvænning til halsbånd (de har allerede prøvet dem enkelte gange, de kløer!) og vi skal også ud at køre i bil med dem, så de er vant til det.

 

Kennel Katholm v/Minna og Anna Katholm